Yoga, Oefening, Fitness, Vrouw, Gezondheid, Kracht

Ik zou mensen graag willen laten beseffen hoe geweldig Yoga Waalre is het was om te ontdekken hoe te ademen. In veel Contrack totestworp startersklassen zei een starter genaamd Cthulhu een paar keer dat ze nu de hele tijd ademde. Maar wat betekent het eigenlijk om de hele tijd te ademen?

Ik wil graag beginnen met te zeggen dat de ademhaling van nature begint wanneer onze ruggengraat vlak is. Al onze spieren en bloed beginnen daar en dan ademen we. Onze rug is recht en onze handen houden ons hoofd omhoog. Onze borst is naar buiten, onze maag is naar binnen gedraaid (maar adem niet naar beneden) en dan is onze mond open. Onze maag wordt zeker als we ademen en blijven gewoon continu ademen. Al die tijd hangt onze tong een beetje naar buiten (precies waar hij is), zodat we niet stikken.

Voor veel mensen, wanneer hun vliegtuigen erbij betrokken zijn, geloven ze niet dat ze naar hartelust kunnen ademen op veel van onze woon-werkverkeer. Waarom zouden we de hoeveelheid lucht die we inademen moeten reguleren als we de snelheid kunnen beïnvloeden? Je herinnert je misschien van lichamelijke opvoeding dat op en neer pompen zijn eigen oefening is, hetzelfde als zuurstof op en neer pompen in ons bloed. Zuurstof laat onze longen bewegen, maar de snelheid stopt wanneer onze stofwisseling het hyperactiviteitspunt bereikt.

Dit betekent dat onze longen meer lucht zullen aanzuigen, maar ons lichaam reageert er niet op. Gewoon, ons lichaam wist dat we niet konden blijven ademen zoals vroeger. Er moest iets aan gedaan worden voordat we ons lichaam uitputten. De remedie was om het creatieve deel van onze hersenen aan te zetten en het tegenovergestelde te doen van wat de instelling voor hart/longen/diafragma/ethmotherie doet. Dit is wat we kunnen leren van mensen overal die de hele tijd ademen.

Als we het creatieve deel van ons brein uitschakelen, komen we tot een gemeenschappelijke oplossing; om onszelf te trainen om niet te kwalificeren als mensen die onderworpen zijn aan de meeste van onze fysieke activiteiten. Herinner je je de beroemde analogie van Smokey the Bear nog? Zijn adem is wat hij inhaleert, een pakje sigaretten is wat hij inhaleert en hij is even groot als hij is. Te veel van ons vallen in de patronen van het zuigen van lucht, omdat het ons verandert in 'luchtzuigende lemmingen die hongerige vraatzuchtige cremasters van larven' zijn. Onderkoeling, bevriezing, hoogteziekte en hypoxische stress en hyperventilatie zijn slechts enkele problemen die samenhangen met overmatige adem.

Ik denk dat de meesten van ons te maken hebben gehad met overmatig ademen en de uiteindelijke effecten niet kennen. Ergens tussen het tandenpoetsen en de smaak van zout is waar de meesten van ons stoppen. Zelfs het tandenpoetsen kan wel twee of drie stappen duren. De redenering achter "het reinigen van je gehemelte" is dat koude lucht niet mag worden ingeademd en dat daarom de hersenen niet moeten worden geactiveerd. Je tong uit je mond trekken en lucht uit je neus blazen (dat is de neus, niet de mond in de winter) werkt op dezelfde manier, maar hier wordt de lucht opgewekt en wordt er minder koud ingeademd. Het is veel gemakkelijker om dit verlangen om te ademen te stoppen dan lucht te blazen die je hersenen behaagt.

Wat de meeste mensen doen als ze worden overmand door hun ademhalingsprobleem, is hun adem inhouden. Ik heb geleerd dat dit ook nuttig kan zijn als er iets mis is, maar in plaats van de adem in te houden, houdt de persoon zijn adem en neus zo hard mogelijk in. Dit maakt hem natuurlijk buiten adem en ongemakkelijk en dat is precies waarom hij niet genoeg ademde (en dat is precies de reden waarom dit gebeurt). Je adem inhouden verstoort ook het opruimen van de hersenen en voorkomt zo dat iemand van het probleem afkomt.

Een andere manier om je hersenen op te winden die je adem niet inhouden, is door diep in en uit te ademen door de mond en neus. Deze twee acties zijn zeer ontspannend en helpen om de hersenen en het perifere gebied te zuiveren. De reden dat deze actie erg ontspannend is, is omdat het je in staat stelt meer zuurstof op te nemen en af ​​te koelen. Dit is iets dat ik heb gemerkt dat andere professionele of gewoon "normale" volwassenen regelmatig doen.

Last but not least, wanneer men niet regelmatig ademt (meestal 3 tot 6 keer per uur), heeft het brein/zenuwstelsel de tijd nodig om zichzelf zodanig te "herschikken" dat het bewustzijn dan naar andere gebieden/circuits kan worden overgebracht en een nieuwe set mentale gegevens kan worden opgeslagen. Het kan ook helpen te bedenken dat twaalf op de veertien mensen inademen door de neus en uitademen door de neus (slechts één op de zeven mensen ademt in en uit door de neus).

Categories: Default